flyer
Inschrijven
Parcours
Sponsoren
Uitslagen
Contact
Foto & Video
Wet op privacy
2018

Website realisatie door:
Dijkstra Automatisering

Een korte historie van "De Slach om Reah�s".

 

 

 

Geschiedenis:
Reahûs is een 180 inwoners tellend dorp en heeft maar liefst 15 aktieve verenigingen. Veel enthousiaste vrijwilligers proberen er ieder jaar weer een uniek ‘feest’ van te maken. Sfeer en beleving staan hoog in het vaandel. Volgens velen  is de Slach om Reahûs daarom ook niet te vergelijken met welke loop dan ook.
 
De Slach om Reahûs, voorheen de ‘De Reahûster Trimloop’  werd in 1997 voor de eerste maal georganiseerd. In eerste instantie was de loop bedoeld voor de plaatselijke deelnemers en ontstaan uit een weddenschap. Door de jaren heen is de loop steeds meer gegroeid in deelnemeraantal. De atleten komen tegenwoordig niet alleen uit heel Friesland, maar ook deelnemers uit de andere provincies weten Reahûs te vinden.
 
De hoofdafstand bestaat uit een ronde van exact 9 kilometer en gaat heen over de Slachtedyk via de dorpjes de Kliuw en Tirns. Hierna via prachtige paden door de landerijen weer terug naar Reahûs. Na afloop is er altijd gezellig napraten bij café Altenburg met live-muziek (ook dit jaar verzorgd door de stichting “Muziek aan de veemarkt”).
 
Ook de jeugd komt ruim aan bod. Afhankelijk van de leeftijd .zijn er diverse afstanden. Voor de jongste jeugd één ronde van ca. 1,2 kilometer deels onverhard. De oudere jeugd loopt 2 ronden.

Onder de deelnemers en winnaars treffen we veel bekende hardlopers aan zoals Slachtemarathon-winnaar Gerrit Kramer (2 keer winst), Jan Boonstra (3 keer winst), Erik Negerman en Ylona Kruis (2 keer winst). De lijst van mannelijke winnaars begint met Maurits van der Werf in 1997 en eindigt met de Olfert Molenhuis uit Assen in 2012. Bij de vrouwen was Immy-Auck Kersbergen de winnares in 2012.  In 2012 werden maar liefst 3 Beiden verbeterden de parcoursrecords verbeterd!.

Parcoursrecords Heren:

9 kilometer:
Olfert Molenhuis, Assen: 29.01  (2012)
 
(Snelste Reahûster: Ate Altenburg: 38.43).
6 kilometer:
Siep Nota, Sneek: 19.38
 
(Snelste Reahûster: Jildert van der Werf: 24.15)
   
   

 

 

 


 
 
 
 
 
 
Parcoursrecords Dames:

9 kilometer:
 Immy-Auck Kersbergen, Wommels: 33.56 (2012)
 
(Snelste Reahûster: Ineke Altenburg: 39.48)
6 kilometer:
Fleur Baljet, Oosthem: 23.58 (2012)
 
(Snelste Reahûster: Renske Terwisscha van Scheltinga, 28.05)
   
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Het record van Gerrit Kramer op de 9 kilometer dateert uit 2003, die van Ylona Kruis uit 2009. Wie durft de uitdaging aan om deze tijden te verbeteren?

Namens de organisatie,

Jetse Brandsma, Klaas Cnossen, Bernard Dames, Harry Diekstra, Johan Jorritsma, Jörg van Beem

 

bgrechts
WEBDESIGN DIJKSTRA AUTOMATISERING